torstai 4. maaliskuuta 2010

Kicking and screaming

Asunto kaipaa imurointia, lakanat vaihtoa, vuokra maksamista ynnä muuta ynnä muuta. Koska kulutin vuodet 2005-2007 sumussa, joudun maksamaan hintaa takaisin itselleni, Kelalle, kaikelle. Mutta perkele, en luovuta.

Ensi viikolla on kaksi-kolme tenttiä, riippuen vähän suhtautumistavasta, hahaa. Kaikkiin aion mennä, olkoonkin että ehkä itken niissä kaikissa. Koska en pääse tenttejä läpi ilman kirottua sitruunahappokiertoa, joka ihanassa ihmisessä ansaitsee paljon huomiota, opettelen sen väkisin.



Glykolyysin pyruvaatti muuttuu mitokondriossa asetyylikoentsyymi-A:ksi, joka reagoi oksaloasetaatin kanssa muodostaen sitraattia, joka siinä sitten kiertelee mitä kiertelee ja elektroninsiirtäjäentsyymien NAD+:n ja FAD:n avulla tuottaa aina välillä muunmuassa ATP:ta. Onhan tuossa läsnä myös sukkinaatti, fumaraatti, malaatti ynnä muita mukavia juttuja. Voiko jumalauta olla mitään hauskempaa? Olkaa kiltit ja huomioikaa sarkasmi.

Töissä eilen menin kysymään, josko saan tulla töihin huomennakin, vaikka noin kolme tuntia sitten olin hymyillen huokaissut, että "mulla on huomenna vapaapäivä". Mutta kun uni ei joka ilta tule silmään miettiessä rahaa, Kela hengittää niskaan eikä pitkään aikaan ole ollut varaa ostaa tomaatteja, koska minulle vain suomalaisia, epäekologisia talvitomskuja.

Eilen fysiikan aamuluennolla nukahdin. Ei se mitään, koska mietin myös, että jos olen näin väsynyt, jos näin hilkulla seota kaikkien vaatimusten alla, onko tämä oikeasti sitä mitä haluan? Ja se on. On oltava, koska en kuollakseni keksi mitään, mitä tekisin mieluummin. Epäonnistuminen ei vaan voi olla vaihtoehto, on taisteltava näiden kuukausien läpi, nukkua ehtii.. joululomalla.

Eilen hinnoitellessani töissä naurettavan kokoisia paketteja, Green Day vinkui korvanappiin, jotta "Does the pain weigh out the pride?" ja mie vastasin, että ei vielä. Vielä en nöyrry pyytämään rahaa vanhemmilta ja vielä en nöyrry myöntämään, etteikö minusta olisi tähän.

3 kommenttia:

Butterfly kirjoitti...

Hejjppa ! Ja kiitos kommentista, jonka olit blogiini jättänyt :)
Sullakin on kiva blogi täällä pyörimässä. Ootko siis hakemassa lääkikseen?! Ja oot humanisti kandi? Oonko kärryillä?
=)

Outi kirjoitti...

Kiitos kiitos :)

Olen joo hakemassa, toista kertaa tänä keväänä, viime kerta oli vielä aika hakemista. Hum. kandiksi valmistuin 2008, sen jälkeen olen opiskellut joitain humanistisia aineita, käynyt töissä, tankannut kemiaa ja fysiikkaa sekä nyt menossa olevalla lukukaudella biologiaa.

Sun blogia oon lukenut viime keväästä ja aika hyvin toiminut inspiraationa :)

Butterfly kirjoitti...

hehee, kiitos! Ja anteeksi mulla meni vähän kauan huomata tää kommentti.

Toivotan sulle ihan hirveesti onnea ja voin kertoa, tämä on KAIKEN sen työn arvoista!!! Kohta alkaakin olla jo loppurutistus kuukausien aika. Muista vielä säästää voimia maaliskuu, että jaksat sitten loppuspurtin ihan täpöö ja olet sitten pääsykokeessa täydessä hapessa :)
Hyvä rutiini sulla näyttääkin olevan meneillään!

Peukut pystyssä!

PS. Kiva jos mun blogista on ollut apua :)